Print

بررسی کامل ارزش غذایی میوه آووکادو - ایرانی ها از این میوه ارزشمند محرومند

Written by شرکت فنی مهندسی کشاورزی "مرجع" on .

بررسی کامل ارزش غذایی آووکادو- ایرانی ها از این میوه ارزشمند محرومند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، آووکادو یک میوه گرمسیری است که قابلیت کشت در مناطق نیمه گرمسیری جهان را دارد.  این میوه هم اکنون در برخی مناطق شمالی کشور از جمله استان مازندران در شهرستان آمل و در سطح بسیار محدود کشت می شود. متاسفانه  این میوه در سبد غذایی ایرانی ها جایگاهی نداشته و بسیاری از مردم ایران با این میوه آشنایی ندارند.

با توجه به ارزش غذایی بالای این میوه و پتانسیل بالای آب و هوایی ایران در گسترش کشت و پرورش این محصول، وزارت جهاد کشاورزی بایستی برنامه ای مدون و کارشناسی شده در زمینه احداث علمی باغ های آووکادو اتخاذ نماید. به نظر می رسد واردات این میوه به دلیل اهمیت تغذیه ای آن تا زمان خودکفایی، بایستی در سیاست گذاری کشاورزی ایران گنجانده شود.

مکزیک، شیلی، جمهوری دومینیکن و اندونزی مهمترین کشورهای تولید کننده آووکادو در سال 2011 گزارش شده اند. آمریکا که پنجمین تولید کننده آووکادو در جهان است همه ساله مقادیر بالایی آووکادو را از کشور مکزیک وارد می نماید.

از نظر بسیاری از متخصصین علم تغذیه، آووکادو یک غذای کامل محسوب می شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که کشت و پرورش این میوه انجام نمی شود، واردات این میوه در اولویت قرار می گیرد.   مقالات زیادی در زمینه خواص و ارزش غذایی آووکادو نوشته شده است. پایگاه اطلاع رسانی میوه با بررسی مقالات مختلف در این زمینه مهمترین خواص تغذیه ای این میوه را به 10 گروه تقسیم بندی نموده است که بطور خلاصه در زیر آمده است:

1- سلامتی مغز: میوه آووکادو غنی از ویتامین فولات (اسید فولیک) است که با حفظ سلول های مغزی، سبب پیشگیری از بروز آلزایمر می گردد. این مهمترین خاصیت آووکادو است که در بسیاری از نشریه های پزشکی آمریکا، استرالیا و اتحادیه اروپا به چشم می خورد.

2- سلامتی قلب: میوه آووکادو غنی از چربی های غیراشباع تک زنجیری است که به کاهش فشار خون کم شایانی می نماید. وجود ماده بتا- فیتواسترول سبب کاهش LDL (کلسترول بد) و افزایش HDL (کلسترول خوب) و کاهش تری گلیسرید خون می گردد. وجود ویتامین E و آنتی اکسیدان گلوتاتیون در روغن آووکادو سبب افزایش کارایی قلب می گردد. از طرفی وجود ویتامین پیریدوکسین (B6) و اسید فولیک طبیعی سبب تنظیم هوموسیستئین می گردد. در صورتی که غلظت هوموسیستئین بالا باشد برای سلامتی قلب خطرناک است.

3- سلامتی بینایی: میوه آووکادو غنی از کاروتنوئید لوتئین است که سلول های چشم را از تنش اکسیداتیو محافظت نموده و از ضعف بینایی و آب مروارید جلوگیری می نماید.

4- دوران بارداری: وجود ویتامین اسید فولیک برای رشد سلول های مغزی و اندام های حیاتی بدن جنین ضروری است که به وفور در میوه آووکادو وجود دارد. فولات همچنین از بروز سکته مغزی در مادر و جنین جلوگیری می نماید.

5- تنظیم فشار خون: پتاسیم موجود در آووکادو حدود 30 درصد بیشتر از موز است. وجود این عنصر غذایی به همراه امگا- 3 و اسید اولئیک سبب کاهش فشار خون می گردد.

6- تنظیم قند خون: وجود چربی های غیراشباع در میوه آووکادو از مقاومت انسولینی بدن جلوگیری کرده و سبب جلوگیری از بروز هر دو نوع دیابت می گردد. همچنین وجود فیبر موجود در این میوه از افزایش قند خون جلوگیری می نماید.

7- ضد پیری: میوه آووکادو غنی از آنتی اکسیدان گلوتاتیون است. وجود این آنتی اکسیدان، کبد و سلول های عصبی را محافظت می نماید. همچنین گلوتاتیون سایر آنتی اکسیدان های بدن را نیز تنظیم کرده و سبب بهبود سیستم ایمنی بدن می گردد.

8- ضد التهاب: وجود پلی فنل ها و فلاونوئیدهای موجود در میوه آووکادو به عنوان ترکیبات ضد التهاب عمل کرده و مانع بروز بسیاری از بیماری ها می شوند.

9- جلوگیری از سرطان: آنچه تاکنون به خوبی مشخص شده این است که مصرف آووکادو از بروز سرطان سینه و پروستات جلوگیری می نماید.

10- کمک به هضم غذا: و جود آنزیم ها و مواد غذایی موجود در آووکادو سبب کاهش التهاب معده و پوشش مخاطی روده کوچک شده و به هضم غذا کمک نموده و موجب افزایش توانایی جذب کاروتنوئیدها و سایر مواد غذایی توسط بدن می گردد.

 

جدول کامل ارزش غذایی آووکادو را اینجا  مشاهده کنید.