Print

ارقام مناسب خرما جهت کاشت در مناطق عمده خرماکاری کشور

ارقام مناسب خرما جهت کاشت در مناطق عمده خرماکاری کشور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی میوه، همه ساله خرما کاران در اواخر تابستان و یا اواخر زمستان، اقدام به کشت پاجوش یا نهال کشت بافتی ارقام  مختلف  می نمایند. آنچه مسلم است انتخاب رقم یا ارقام مناسب کشت در هر منطقه نقش کلیدی در افزایش کمیت و کیفیت محصول آن رقم دارد. حال آنکه برخی خرماکاران متاسفانه بدون دقت کافی اقدام به کشت ارقام خرما در منطقه خود می نمایند.

 در زیر ارقام مناسب برای کشت در مناطق عمده خرماکاری کشور با اولویت ارقام نرم و ارقام خشک و نیمه خشک آمده است.  این اطلاعات پس از چندسال کار تحقیقاتی توسط موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری تهیه شده و یکبار نیز بازنگری اساسی شده است.

لازم به ذکر است مطابق گزارش وزارت جهاد کشاورزی در سال 1390،مهمترین استان های تولید کننده خرما در ایران به ترتیب کرمان (به همراه مناطق جیرفت و کهنوج)، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان می باشند.

 

 استان کرمان

  •  مناطق جیرفت، بم، کهنوج و شهداد

 بهترین ارقام نرم: مضافتی، کریته

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: زاهدی، پیارم (منطقه شهداد)، مجول (در سطح محدود)

 

 استان بوشهر

  •  منطقه دشتستان

 بهترین ارقام نرم: برحی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: زاهدی، شهابی، مجول

  •  منطقه تنگستان

 بهترین ارقام نرم: کبکاب، برحی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: مجول

  •  منطقه جم

 بهترین ارقام نرم: خاصویی، شاهخونی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: پیارم، مجول

  •  منطقه دشتی

بهترین ارقام نرم: شکر

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: مجول، شهابی

 

 استان خوزستان

  •  منطقه اهواز

 بهترین ارقام نرم: برحی، شکر، گنطار، بریم

-  بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: استعمران، زاهدی، دیری، حلاوی، دقلت نور، مجول، فرسی

  •  منطقه شادگان

بهترین ارقام نرم: گنطار، بریم، عویدی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: استعمران، زاهدی، دیری، فرسی

  •  منطقه آبادان و خرمشهر

- بهترین ارقام نرم: برحی، گنطار، بریم

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: استعمران، دیری، زاهدی، فرسی

  •  منطقه بهبهان

بهترین ارقام نرم: خاصویی، کبکاب

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: زاهدی

  

استان سیستان و بلوچستان

  •  مناطق ایرانشهر، نیک شهر، سراوان

 بهترین ارقام نرم: مضافتی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: ربی، پیارم، زاهدی، کلکی، پیمازو، سنگ شکن

  

استان فارس

  •  مناطق جهرم، داراب، لارستان، لامرد، فیروزآباد، فراشبند، قیروکارزین، کازرون

 - بهترین ارقام نرم: کبکاب (کازرون)، مضافتی (جهرم، داراب)، خاصویی (لارستان، داراب، قیروکارزین، خنج)، شاهانی (اضافه شده توسط پایگاه اطلاع رسانی میوه)

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: پیارم، زاهدی، مجول (سطح محدود)، حاج قنبری (منطقه جهرم)

  

استان هرمزگان

  • مناطق میناب، بندرعباس، گاوبندی و جاسک، جزایر قشم، کیش، هرمز، ابوموسی و سیری

بهترین ارقام نرم: مرداسنگ، برحی، خلاص، خصب، حلاوی (صرفا برای تازه خوری)

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: توری و مجول

  • مناطق فین، سیاهو، قسمت های جنوبی و مرکزی رودان و هشتبندی

بهترین ارقام نرم: مرداسنگ، برحی، خنیزی، کریته (صرفا برای تازه خوری)، خلاص، خصب، حلاوی (صرفا برای تازه خوری)

- بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: توری، دیری

  • مناطق حاجی آباد، شمال رودان و دامنه های بشاگرد و بستان

بهترین ارقام نرم: خاصی، مضافتی، خنیزی

بهترین ارقام خشک و نیمه خشک: پیارم، دیری، زاهدی، توری، مجول

   

Add comment


Security code
Refresh

آمار سایت

تعداد بازدید امروز
تعداد بازدید دیروز
مجموع بازدیدها
1464
1891
5354082
حاضرین در سایت: 16 guests
آخرین بروز رسانی: پنجشنبه دوازدهم دی 1398

تماس با ما

ایمیل: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ارتباط با شرکت "مرجع"