Print

روش های مقابله با سرمازدگی در باغات میوه

سرمازدگي يكي از پديده هاي جوي است كه عليرغم قابل پيش بيني بودن آن در رديف حوادث غير مترقبه تعريف شده است. این پدیده یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش محصول باغات میوه بخصوص در مناطق معتدله ایران است که در برخی سال ها بیش از 50 درصد محصول را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است.

با تغييراتي كه در سال هاي اخير در جو زمين بوجود آمده است و به دلیل سنتی بودن روش های باغداری در ایران و عدم آگاهی کافی از روش های موثر پیشگیری و کنترل پدیده سرمازدگی، وقوع این پدیده به کرات اتفاق می افتد و آنچه مسلم است باغداران تلاش موثری در جهت پیشگیری و یا جلوگیری از این پدیده انجام نمی دهند.

کاهش دما از آستانه تحمل حداقل می تواند خسارت زا باشد باغداران کاملاً از نتایج زیان بار عدم مقاومت درختان در برابر سرماي زمستان مطلع هستند بنابراین شناخت از چگونگی وقوع سرما و یخبندان و علایم ناشی از وقوع این پدیده در هر ناحیه می تواند برنامه ریزان کشاورزي و خود باغداران را بمنظورکاهش خسارت سرما راهنمایی و کمک نماید خوشبختانه پیشرفت هاي دانش بشري در علوم مختلف از جمله هواشناسی و تحلیل داده هاي حاصل از تغییرات جوي امکان پیش بینی یخبندان هاي فصلی را فراهم نموده بنحوي که باغدارن با بکارگیري برخی تدابیر، تا حدودی می توانندخسارت هاي احتمالی را کاهش دهند.

خسارت سرمازدگی به گل ها و جوانه های گل

بطور کلی روش های مقابله با تنش سرمازدگی به روش های حفاظتی غیرفعال و روش های حفاظتی فعال گروه بندی می شوند.  در ابتدا مفاهیم پایه درباره سرمازدگی و یخ زدگی، چگونگی وقوع و انواع آن ها، نحوه پیش بینی  پدیده سرمازدگی، علایم آسیب سرما به بخش های مختلف درختان میوه  مورد بررسی قرار گرفته و سپس روش های سنتی و پیشرفته مقابله با این پدیده از دیدگاه فنی و کاربردی در ایران و کشورهای مختلف جهان ارائه و سپس به محاسن و معایب هر یک از این روش ها پرداخته می شود. همچنین حد آستانه دمایی مقاومت جوانه های گل، شکوفه ها و میوه های کوچک به سرما در برخی درختان میوه  ارائه می شود. 

روش های مقابله با سرمازدگی در باغات میوه

مهمترین روش های حفاظتی غیر فعال برای برای مقابله با پدیده سرمازدگی در درختان میوه عبارتند از:

 1. انتخاب مكان مناسب باغ

 2.  مديريت زهكشي هوا

 3.  انتخاب پایه و پیوندک مناسب (استفاده از ارقام جدید اصلاح شده)

 4.  درخت كاري در پوشش گياهي

 5.  مديريت تغذيه درخت میوه

 6.  تربیت مناسب و هرس به موقع

 7.  سرمادهي به منظور تأخير در شكوفه دهي

 8.  استفاده از مواد شيميايي جهت تأخير در شكوفه دهي

 9.  پوشاندن درختان میوه

 10. خودداري از عمليات خاكورزي و انجام آبياري صحيح

 12. حذف گياهان پوششي

 13. پوشاندن خاك

 14. رنگ زدن و پوشاندن تنه درخت

 مهمترین روش های حفاظتی فعالبرای مقابله با پدیده سرمازدگی در درختان میوه عبارتند از:

1. بخاري ها

2.  ماشين هاي باد

3.  آب پاش ها

4.  آبياري سطحي

5. عايق سازي با كف

6.  مه سازها

7.  روش هاي تركيبي فعال

8. استفاده از بالگردها (در کشورهای پیشرفته)

 

 دریافت مجموعه کامل روش های موثر و کاربردی مقابله با سرمازدگی در باغات میوه ایران 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Add comment


Security code
Refresh

آمار سایت

تعداد بازدید امروز
تعداد بازدید دیروز
مجموع بازدیدها
32
2202
5350759
حاضرین در سایت: 11 guests
آخرین بروز رسانی: پنجشنبه دوازدهم دی 1398

تماس با ما

ایمیل: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ارتباط با شرکت "مرجع"